Трудно е да класираме анимационните филми на Disney, не само защото

...
Трудно е да класираме анимационните филми на Disney, не само защото
Коментари Харесай

Топ 10 на любимите ни анимации на Disney

Трудно е да класираме анимационните филми на Disney, не само защото са толкоз доста през годините, а и тъй като всеки един от тези шедьоври има прочувствена стойност за толкоз генерации деца.

Именно красиво рисуваните филмчета за принцеси и вълшебен същества изграждат визията ни за магии от най-ранна детска възраст. Те карат момчетата да мечтаят да станат смели принцове , които да избавят прелестни принцеси в омагьосани крепости. Те дават обещание на нежните девойки,, че огромната обич съществува , въпреки и с намесата на кръстница магьосница, омагьосана тиква или трансфорат в страшилище хубав и богат правоприемник на царската корона. Но най-вече учат на това, че положителното побеждава – въпреки неприятното, страшното и нечестното . Те учат на обич! 

1. Снежанка и седемте джуджета (1937)



Абсолютният ни любимец в класацията е " Снежанка и седемте джуджета " . Дори и да ви се коства необикновено, анимационната версия от 1937 година и до момента е една от най-големите гордости и несъмнено най-смелият план на компанията. Първият пълнометражен анимационен филм, който също така е и, е възприеман по това време като безспорната " нелепост на Disney " , защото цената му била безумно висока, а индустриалният график – убийствено дълъг. Но той се трансформира в безспорна сензация, поради историята, разказана с необикновен нюх към цветовете, формите, музиката и страстите. Дори и в днешния забързан свят филмът е необикновено покъртителен за деца и родители , въпреки и несъмнено персонажите да са много безгрижни за новото време. 

2. Спящата хубавица (1959)



Фаворити за второто място са и " Пинокио ", като в случай че се доверим на самия Уолт Дисни  –  " Спящата хубавица " е естетическият успех на продуцентската компания и " най-амбициозната анимационна игра " до оня миг. Ето за какво в нашата ранглиста е подгласникът на огромния победител. Филмът употребява за първи път 70-милиметровия кино формат , което значи, че аниматорите рисуват огромни колкото чаршафи части хартия. Лентата се бори срещу възникващия тогава анимационен жанр, който благоприятства графичната рационализация, като се показва с елементарни и прави линии на рисунъка. 

И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР